воскресенье, 27 ноября 2011 г.

Dragostea înseamnă totul !!!




”Cînd dragostea vorbește, vocile tuturor zeilor par a fi adormite în armonia raiului” ( William Sahkespeare)

Dragostea este cel mai frumos anotimp al omului, în care el sădește, îngrijește și culege semințele iubirii...
Dragostea este ca un vis frumos. Uneori te pierzi în el și ești conștient de asta, dar nu dorești să revii la realitate, nu dorești să revii la această lume pierdută în praful vremii, nu dorești să revii la această lume ștearsă de valori…
Cînd iubirea se înrădăcinează în inimile noastre, despre care se zice că este atît de puternică încît poate să întoarcă valuri, să răstoarne munți, să răscolească întreaga lume…, nimic nu mai poți face.
Ce e mai frumos pe această lume decît dragostea? Ce e mai frumos pe această lume decît atunci cînd două inimi se iubesc? Ce e mai frumos pe această lume decît atunci cînd cele două inimi își împărtășesc dulcile dureri și succesele mărețe? 
Nimic!
Orice ființă de pe acest pămînt trebuie să iubească și să fie iubită, dar ca să fie iubită trebuie să iubească! Trebuie să-și creeze timp pentru aceasta chiar dacă are prea puțin, fiindcă acest timp este de două ori mai consistent dacă îl petreci cu persoana dragă.
Noi, oamenii avem dragoste, dar urîm din ce în ce mai mult... Deseori se joacă aceasta cu sentimentele oamenilor, de aceea nu trebuie să permitem ca dragostea să piardă și ura să învingă și mai ales că suntem oameni cu sentimente nu niște stînci de piatră.
Cînd am început să citesc versurile lui  Eminescu în școală, mi-am dat seama că nimeni nu a știut mai bine să descrie iubirea decît el, decît Luceafărul literaturii române.
 N-ar fi rău să fie bine, ca oamenii să se nască de două ori : o dată cînd se nasc și a doua oară cînd iubesc. Atunci –  s-ar vedea când ființa umană are parte de dragoste și când se pierde doar într-o singură viață!
După cum spunea Marin Sorescu : “Shakespeare a creat lumea în șapte zile.
În prima zi a făcut cerul, munții și prăpastiile sufletului.
În a doua zi a făcut rîurile, mările, oceanele și celelalte sentimente” reiese că sentimentele pentru un om înseamnă totul!!!

13 комментариев:

  1. Ar fi bine sa traim o viata intrega doar pentru dragoste!!!

    ОтветитьУдалить
  2. .....Dar unde dragoste nu e , nimic nu e....Potzi sa ai totul neavind nimik....Aceste versuri, acest articol te reprezinta draga noastra..iar eu te felicit pentru ca ai ocazia sa o traiesti din plin, pentru ca doar avind acele emotii, acele sentimente divine....potzi scrie asa frumos Dragostea!....

    ОтветитьУдалить
  3. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  4. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  5. Dragostea, intr-adevar este un sentimet deosebit...

    ОтветитьУдалить
  6. Da, unul deosebit, dar foarte rar intilnit in ziua de azi! :)

    ОтветитьУдалить
  7. Akum foarte multi dau dragorte lor in kirie numai ka sa traiasca in avutie!!!

    ОтветитьУдалить
  8. Nu vreau sa spun aceasta, dar ku părere de rău, aceasta-i realitatea...

    ОтветитьУдалить